Guidade turer

Göteborg
Göteborg byggdes i början av 1600-talet av holländare, som hade både pengar och erfarenhet med byggnation av städer på sänk mark. Vi erbjuder stadsvandringar och turer i Göteborg om olika perioder i stadens utveckling och vad hon har att erbjuda idag.
Falköping med omnejd
Falbygdens slätt är rik på fornminnen i en vacker omgivning. Hundratals gånggrifter, mystiska gravfält, stora guldfynd, blodiga fältslag mot danskarna och den vackra Gudhems klosterruin gör att det finns mycket att se och berätta här. Ekehagens forntidsby, Falbygdens museum och Åsla tårs bakstugor väcker en del av det förflutna till liv igen. Vi erbjuder guidade turar till intressanta platser.
Bohuslän
Det är många som åker till Bohusläns vackra skärgårdar under sommaren. Vi guidar på turer till Kungälv, Marstrand, Tjörn och Orust och anordnar en resa mellan Göteborg och Strömstad om gamla rituella platser. Här ingår även Tanums hällristningar som kommer att visas på ett spännande oförglömligt sätt i samarbete med SSfPA's hällristningsmuseum och researchcentrum Underslös.
Jönköping
Jönköpings historia går tillbaka till medeltiderna. Idag är det en trevlig stad med många högskola- studenter, ett bra företagsklimat och många sevärdheter. Följ med på en stadspromenad och ser och hör mera om hur staden har utvecklats genom tiderna. Om det förra detta kloster, slottet och fabrikerna i västra delen, samt kanalerna, smedjor och rättsväsendet i väster. Med buss kan man ha större, guidade turar inom hela kommunen.
Mullsjö och Sandhem
I Sandhem är en del av den gamla Eriksgatuleden tillgängligt där vi har guidade vandringar i samarbete med Sandhems hembygdsförening. Om fotfolk och kungar, kyrka, prästgården, brännvin och folk som levde här. Vi guidar även på Ljunghems backar som Världsnaturfonden kallas för en av Sveriges pärlor. Följ med på dessa åsar och förstår varför.
Folktro
En guidad tur om folktro kan innehålla utställningen Vår förfäders värld, i Sägnerna hus i Sandhem, baserats på Ebbe Schöns forskning, en promenad i Gamla Skogen och vid Trollsjön i Mullsjö, samt en rundgång i John Bauermuseet i Jönköping. Ett spännande och inspirerande sätt att uppleva hur folk tänkte och som präglar ens fantasi.Ta gärna kontakt med oss för fler information